الست المصريه

ياالفين وتلاتميت مرحبا انت كنت فين من زمان ...منتظرينك تنورينا في بيتنا وتشاركينا وتستفيدي وتفيدي

مطلوب مراقبات ومشرفات للموقع الرجاء سرعه التسجيل ....الاداره...............لتقديم الطلبات الرجاء كتابه موضوع في قسم طلبات الاشراف

    برام الرز المعمر باللحم الضاني

    شاطر
    avatar
    الست المصريه
    المديره العامه
    المديره العامه

    عدد المساهمات : 479
    تاريخ التسجيل : 10/02/2010

    برام الرز المعمر باللحم الضاني

    مُساهمة من طرف الست المصريه في السبت فبراير 13, 2010 2:10 pm

    بسم الله الرحمن الرحيم

    الموضوع منقول لعيونكم





    المقادير
    ك
    لحم ضانى صغير وممكن بتلو حسب رغبتك وممكن استبداله ببطة او4حمامات - ك ارز مصرى ك
    لبن وعليه 2 كوب ماء -ملح فلفل- بهارت انا عملاها فى البيت وهى عبارة عن قرفة وزر
    ورد وكبابة صينى وقرنفل وجنزبيل وحبهان كله بنسب متساوية الا الحبهان نقلل شوية -
    سمن بلدى

    الطريقه






    يدهن برام بالسمن جيدا ثم يوضع نصف الارز المغسول







    ثم اللحم وجزء من البهار والملح
    والفلفل




    ثم باقى الارز ونضع باقى البهار عليه والملح
    والفلفل



    يغلى البن مع الماء ويضاف الى ابرام




    ويوضع فى فرن حار الى ان يشرب البن ونختبر قاع البرام بيد
    ملعقة يعنى يعمل قعر بسيط مش نسمع صوت الفخار يعنى ثم نهدئ
    النار




    وبعد 10 دقائق نضع ملعقه سمن ونغطيه ويترك الى ان
    يستوى





    ويقدم
    بالهنا والشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين ديسمبر 18, 2017 12:12 am