الست المصريه

ياالفين وتلاتميت مرحبا انت كنت فين من زمان ...منتظرينك تنورينا في بيتنا وتشاركينا وتستفيدي وتفيدي

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

الست المصريه

ياالفين وتلاتميت مرحبا انت كنت فين من زمان ...منتظرينك تنورينا في بيتنا وتشاركينا وتستفيدي وتفيدي

الست المصريه

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مطلوب مراقبات ومشرفات للموقع الرجاء سرعه التسجيل ....الاداره...............لتقديم الطلبات الرجاء كتابه موضوع في قسم طلبات الاشراف
اكلات سريعه مصريه Support

    اكلات سريعه مصريه

    الست المصريه
    الست المصريه
    المديره العامه
    المديره العامه


    عدد المساهمات : 479
    تاريخ التسجيل : 10/02/2010

    اكلات سريعه مصريه Empty اكلات سريعه مصريه

    مُساهمة من طرف الست المصريه السبت فبراير 13, 2010 1:41 pm

    المكرونة
    باللبن "طبق حلو" من الوجه البحرى

    مكرونه اقلام التى
    تستخدم فى طاجن المكرونة بالبشامل بتتسلق مع لبن وسكر وسمن لغاية ماتسيح ومعالم
    المكرونه تنتهى وتبقى وبعدين تتحط فى صينيه وطبعا فيها مكسرات وزبيب وبعدين يتحط
    على وش الصينيه سمن ..وتدخل الفرن..........

    ودلوقتى معاد اكلتى المفضلة
    المــديــــــدة:
    هى عبارة عن عشا رائع وسهل جدا بشرط توافر العيش الشمسى سبق
    شرحه

    تجيبى العيش وتقطعيه قطع
    فى طبق عميق "مرة مكنش عندى عيش شمسى عملتها بتوست" بس مكنتش اصلى
    طبعا

    وبعدين فى كنكة صغيرة نحط
    لبن مع دقيق مع ملح بسيط ونضعه على النار حتى يتماسك يبقى شبه الكاسترد بس اخف
    شوية

    وبعدين نحطه على العيش
    ونوزعه بالتساوى ثم نضيف كمون صحيح قليل منه على الوجه

    طريقة عمل الثخينة:
    اولا نجيب الرقاق عارفينه طبعا ونكسره قطع كبيرة نسبيا
    فى طبق عميق ونسخن الشوربة ونضيف بالملعقة بعض الشوربه على الرقاق حتى يتشرب ويلين
    بس مش كتير

    لاننا هنجيب بعد كدة
    عصاج " لحمة مفرومة مع بصل مفروم " معروف طبعا ونحطه على النار مع شوربه برضه
    ونتركه يغلى ثم نضيف اللحمة بباقى الشوربة على الرقاق

    ونحمر لحمه " قطع" بالسمنة البلدى ونضعها على
    الوجه

    كلها لحوم؟؟؟؟طبعا "
    لانها اكله صعايدة" وعلى فكرة بتتاكل بالايد مش بالشوكة ولا
    المعلقة


    الشعرية باللبن
    وهى عبارة عن شعرية عادة نحمصها فى
    طاسة حتى تحمر ثم نضيف اليها اللبن تدريجيا يعنى شوية ولما تغلى نزود وهكذا حتى
    تستوى لان لو صبينا اللبن مرة واحدة هتتشربه وتعجن وهى المفروض تبقى شبه الشوربة
    وبعدين نزودها ملح حسب الرغبة

    وطعمها تحففففففففففه...
    وفى اكله كمان
    بالشعريه هى

    الشعرية بالسكر:
    نسلق الشعريه فى ماء عادى حتى تنضج وتشرب مائها
    ثم نضيف لها السكر وناكلها


      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس مايو 02, 2024 12:19 am