الست المصريه

ياالفين وتلاتميت مرحبا انت كنت فين من زمان ...منتظرينك تنورينا في بيتنا وتشاركينا وتستفيدي وتفيدي

مطلوب مراقبات ومشرفات للموقع الرجاء سرعه التسجيل ....الاداره...............لتقديم الطلبات الرجاء كتابه موضوع في قسم طلبات الاشراف

    الكبده الاسكندراني واو

    شاطر
    avatar
    الست المصريه
    المديره العامه
    المديره العامه

    عدد المساهمات : 479
    تاريخ التسجيل : 10/02/2010

    الكبده الاسكندراني واو

    مُساهمة من طرف الست المصريه في السبت فبراير 13, 2010 2:14 pm


    بسم الله الرحمن الرحيم

    الموضوع منقوول لخاطركم



    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    الكبدة الاسكندرانى

    المقادير

    نصف كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة 7 فصوص ثوم مفرية و3 ملاعق خل وقرفة
    وكمون وفلفل اسود ملح تخلط مع بعضها وتدخل للثلاجة ونتركها من 3 الى 6 ساعات وممكن
    تتركيها من الليل الى الصبح


    دى الكبدة بعد ماخرجتها من الثلاجة - بصلة
    مقطعة شرائح رفيعة - فلفل حار مقطع وليمونة حسب رغبتك ده فى الاخر لو تحبى تعصرى
    ليمون عليها فلفل رومى مقطع ونسيت اضعه فى الصورة 4 ملاعق زيت




    الطريقة

    نسجن وعاء ونضع فيه الزيت وبعدين انضع الكبدة



    ونقلبها هاتلاقى بيخرج منها ماء كتير



    تقلبى ان ان يجف الماء تماما


    نضع شرائح البصل والفلفل الحار ونقلب




    البصل هاينزل ماء نقلبه شوية الى ان يبدا الماء فى
    الجفافا نضيف الفلفل الرومى



    نخليها على النار مع التقليب الى ان يجف الماء كله
    وتتحمر سنة بسيطه

    وهنا خلاص اعملى بيها سندوتشات بالعيش الشامى او زى ماتحبى
    وبالهنا




      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين ديسمبر 18, 2017 12:12 am