الست المصريه

ياالفين وتلاتميت مرحبا انت كنت فين من زمان ...منتظرينك تنورينا في بيتنا وتشاركينا وتستفيدي وتفيدي

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

الست المصريه

ياالفين وتلاتميت مرحبا انت كنت فين من زمان ...منتظرينك تنورينا في بيتنا وتشاركينا وتستفيدي وتفيدي

الست المصريه

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مطلوب مراقبات ومشرفات للموقع الرجاء سرعه التسجيل ....الاداره...............لتقديم الطلبات الرجاء كتابه موضوع في قسم طلبات الاشراف
تورته تحفه Support

    تورته تحفه

    الست المصريه
    الست المصريه
    المديره العامه
    المديره العامه


    عدد المساهمات : 479
    تاريخ التسجيل : 10/02/2010

    تورته تحفه Empty تورته تحفه

    مُساهمة من طرف الست المصريه الخميس فبراير 11, 2010 9:04 am

    لمقادير:
    6 بيضات
    كوب ونصف دقيق (كوباية الماية العادية موش الكبيرة)
    كوب سكر
    نصف ملعقة بيكنج بودر
    نصف ملعقة فانيليا

    تحضير قبل البدأ فى العمل:
    1_دهن صينية بالسمنة والدقيق
    2_تشغيل الفرن على حرارة 180 (لو الفرن كهربا بشغله من تحت بس)
    3_ننخل الدقيق مع البيكنج بودر

    الطريقة:
    يتم ضرب البيض والفانيليا لدقائق ثم وضع السكر ويضربوا مع بعض على الاقل ربع ساعة لحد مايتضاعف حجمهم ويبقوا عاملين زى الكريمة
    ثم
    نضع الدقيق على الخليط (نضعة ملعقة ملعقة موش مرة واحدة ونقلب ببطئ وفى
    اتجاة واحد حتى لا يخرج الهواء من العجينة علشان هو دة اللى بيخلى الكيكة
    نافشة وجميلة)
    ثم نسكب الخليط فى الصينة مع الاخد فى الاعتبار ان
    الخليط مايعديش نصف الصينية حتى لا تهبط الكيكة ممكن لو زاد عن النصف نضع
    الباقى فى صينية اخرى

    تقريبا بتاخد ساعة إلا ربع فى الفرن مع مراعاة عدم الفتح عليها اول نص ساعة ولما نفتح نقفل براحة علشان مايدخل هوا وتهبط

    لما
    بتطلع من الفرن تترك لتانى يوم علشان التزيين كدة بيكون افضل واسهل ولو
    مستعجلة ممكن لما تبرد خالص تدخليها الثلاجة لمدة كام ساعة ثم تخرجيها
    للتزيين

    التزيين:
    انا زينتها بالكريم شانتيه وكمبوت خوخ

    انا بستخدم الكريم شانتية العلب فا اخدت 5ملاعق كبار لكل كوب لبن والسكر حسب الرغبة

    قسمت
    الكيكة وسقيتها بشربات الكمبوت وقطعت منه قطع ووضعتها فى المنتصف ثم وضعت
    عليها كريم شانتية ثم وضعت النصف الثانى من الكيكة وكنت بردوا ساقياة من
    شربات الكمبوت بس خفيف علشان اعرف ارجعها مكانها
    وبعدين غطيت الكيكة بالكريم شانية ووضعت الكمبوت وحطيت على الجوانب فورماسيل

    وكل واحدة وزوقها فى التزويق

    ان شاء الله يكون عاجبكوا



    تورته تحفه Img-resized تم التقليل من الحجم 22%

    تورته تحفه Post-95822-1264027964_thumbمنقوول

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين أبريل 29, 2024 1:59 am