ححكى لكم التجربة من اولها خااااااااااااااااااااالص
اولا انا جالى ميل من وحده صحبتى فيه الطريقة دى
بس انا لازم افتكس ولا اما مبقاش انا
خليكوا معايا خطوة خطوة الاول الميل بتاع صحبتى
حلوة الوردة
مقادير
العجينة:
500غ طحين
125غ
زبدة
4 معالق كبيرة ماء الزهر
ماء
مقادير
الحشو:
1 كيلة سكر عادي
ماء الزهر
3 كيلات لوز أو
كوكاو
طريقة عمل العجينة:
في وعاء ضعي الطحين مع
الزبدة السائلة ثم إفركيهم بكفك جيداا أضيفي عليهم ماء الزهر ثم الماء رويدا رويدا
حتى تتحصلي على عجينة طرية
غطيها بمنديل ثم اتركيها
ترتاح
طريقة عمل
الحشو:
أخلطي اللوز محمص ومطحون رطب مع السكر وماء
الزهر
حتى تتحصلي على عجينة سهلة الاستعمال
العمل على ماكنة
العجينة:
لازم تكون عندك ماكنة ترقيق
العجينة
تمرري العجينة عليها في الرقم 2
بالاول
وبعد ذالك تضبطي العجينة على الرقم4ثم تمرري مرة
أخرى
ثم تقطعيها دوائر حسب الصورة
اولا انا جالى ميل من وحده صحبتى فيه الطريقة دى
بس انا لازم افتكس ولا اما مبقاش انا
خليكوا معايا خطوة خطوة الاول الميل بتاع صحبتى
حلوة الوردة
مقادير
العجينة:
500غ طحين
125غ
زبدة
4 معالق كبيرة ماء الزهر
ماء
مقادير
الحشو:
1 كيلة سكر عادي
ماء الزهر
3 كيلات لوز أو
كوكاو
طريقة عمل العجينة:
في وعاء ضعي الطحين مع
الزبدة السائلة ثم إفركيهم بكفك جيداا أضيفي عليهم ماء الزهر ثم الماء رويدا رويدا
حتى تتحصلي على عجينة طرية
غطيها بمنديل ثم اتركيها
ترتاح
طريقة عمل
الحشو:
أخلطي اللوز محمص ومطحون رطب مع السكر وماء
الزهر
حتى تتحصلي على عجينة سهلة الاستعمال
العمل على ماكنة
العجينة:
لازم تكون عندك ماكنة ترقيق
العجينة
تمرري العجينة عليها في الرقم 2
بالاول
وبعد ذالك تضبطي العجينة على الرقم4ثم تمرري مرة
أخرى
ثم تقطعيها دوائر حسب الصورة
ثم تأخدي 6 دوائر وتشكليها على النحو
التالي
ثم تضعي عليها حربوش
الحشو
وتلقي الجانب الاخيرعلى
الحشو
ضعي على الجانب الاعلى من
العجينة القليل من الزبدة السائحة
ثم تلفي من البداية إلى
النهاية
ثم أدخليها
الفرن
واتريها حتى يصير لونها ذهبي
بعد ما تخرجيها من الفرن
أغمسيها في العسل الساخن
هاد هو الشكل
النهائي
ده الميل وده طبعا منقول مفهوم يعنى
التالى هى طريقتى انا فى
عمل الحلوى
اولا انا بقالى كام يوم عايزة اعمل حاجة حلوة للاولاد ومش عارفة اعمل
ايه معنديش كاكاو وهما مبيحبوش غير الكيكة البكاكاو وكمان عندى عجوة
كتيييييييييييير جدا ونفسى يكلوها علشان مفيده ومغذية وصاحبتى بعتت لى الميل ده من
كام يوم وانا كسلت وقلت دى شكلها شغلانه ومعنديش ماء زهر واصلا مش بحب طعمة فى
الاكل...واللوز المفروم ده يعنى ايه كيلة يعنى......والماكينة البتفرد دى كمان
اجبها منين....فى الاخر عجبنى شكله بس معملتوش واحتفظت بالميل
النهاردة الغزالة
كانت رايقة وقررت اعملها وافتكسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس
فعملت
الاتى خدى عندك بقى المقادير
2 1/2 كوب دقيق
1 معلقة سمنة
كبيييييييييييرة
2 كيس فانيليا
ومممممممممممماء للعجن
(داااااااااافى)
والحشو (شوفوا اجمل كلام)
جبت العجوة الكانت
مجننانى ومحيرانى
وعليها حبة لوز قد 10 او 15 واحده
الطريقة
بقى
حطيت الدقيق وعليه الفانيليا وعليه السمنة وعليه الماء الدافئ حبه
حبه لغاية لما اتعجنت وبقت متماسكه
وبعدين عملتها دواير ذى الصورة وغطيتها
وحطيتها على جنب
وبعدين جبت اللوز وحطيته فى الكبه ولفتين وعليه العجوه
وعملته على شكل صوابع رفيعة وعلى الجنب التانى
وبعدين فردت الدواير دى
بالنشابة عادى خاااااااالص والعجينة كانت بنت حلال واتفردت رفيع خالص وكله فل
الفل
وبعدين قطعت الدواير ذى الشكل وعلى بعض وبعدين العجوة باللوز الصوابع
وبعدين نتنى الحرف ذى الصورة وبعدين نلف الورده
وخلاص خلصت المقدار ورصيت
الوردات فى الصنية الدهونة ومرشوشة دقيق وفى الفرن المتوسط وهى 25 دقيقة وبعدين
طلعتها
وساعتها افتكرت ان انا اصلا معنديش شربات فرشتها سكر بودرة
وظبطتت يا
بنات وشكلها يجنن وطعمها ممممممممممممممممممممممممممممممممممم وشيك جدا وتقدرى
تقدميها لو عندك ضيوف
والاحسن تعمليها لجوزك حبيبك ويقول ايه الست الشطرة دى
وفى الحقيقة الموضوع بسيط
او تقدميها للولادك (لو جوزك ميستهلش) وتغذيهم بالعجوة
واللوز وتفتحى نفسهم بشكل الورد الحلو ويقولوا ماما دى سوبر ماما
منقول
التالي
ثم تضعي عليها حربوش
الحشو
وتلقي الجانب الاخيرعلى
الحشو
ضعي على الجانب الاعلى من
العجينة القليل من الزبدة السائحة
ثم تلفي من البداية إلى
النهاية
ثم أدخليها
الفرن
واتريها حتى يصير لونها ذهبي
بعد ما تخرجيها من الفرن
أغمسيها في العسل الساخن
هاد هو الشكل
النهائي
ده الميل وده طبعا منقول مفهوم يعنى
التالى هى طريقتى انا فى
عمل الحلوى
اولا انا بقالى كام يوم عايزة اعمل حاجة حلوة للاولاد ومش عارفة اعمل
ايه معنديش كاكاو وهما مبيحبوش غير الكيكة البكاكاو وكمان عندى عجوة
كتيييييييييييير جدا ونفسى يكلوها علشان مفيده ومغذية وصاحبتى بعتت لى الميل ده من
كام يوم وانا كسلت وقلت دى شكلها شغلانه ومعنديش ماء زهر واصلا مش بحب طعمة فى
الاكل...واللوز المفروم ده يعنى ايه كيلة يعنى......والماكينة البتفرد دى كمان
اجبها منين....فى الاخر عجبنى شكله بس معملتوش واحتفظت بالميل
النهاردة الغزالة
كانت رايقة وقررت اعملها وافتكسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس
فعملت
الاتى خدى عندك بقى المقادير
2 1/2 كوب دقيق
1 معلقة سمنة
كبيييييييييييرة
2 كيس فانيليا
ومممممممممممماء للعجن
(داااااااااافى)
والحشو (شوفوا اجمل كلام)
جبت العجوة الكانت
مجننانى ومحيرانى
وعليها حبة لوز قد 10 او 15 واحده
الطريقة
بقى
حطيت الدقيق وعليه الفانيليا وعليه السمنة وعليه الماء الدافئ حبه
حبه لغاية لما اتعجنت وبقت متماسكه
وبعدين عملتها دواير ذى الصورة وغطيتها
وحطيتها على جنب
وبعدين جبت اللوز وحطيته فى الكبه ولفتين وعليه العجوه
وعملته على شكل صوابع رفيعة وعلى الجنب التانى
وبعدين فردت الدواير دى
بالنشابة عادى خاااااااالص والعجينة كانت بنت حلال واتفردت رفيع خالص وكله فل
الفل
وبعدين قطعت الدواير ذى الشكل وعلى بعض وبعدين العجوة باللوز الصوابع
وبعدين نتنى الحرف ذى الصورة وبعدين نلف الورده
وخلاص خلصت المقدار ورصيت
الوردات فى الصنية الدهونة ومرشوشة دقيق وفى الفرن المتوسط وهى 25 دقيقة وبعدين
طلعتها
وساعتها افتكرت ان انا اصلا معنديش شربات فرشتها سكر بودرة
وظبطتت يا
بنات وشكلها يجنن وطعمها ممممممممممممممممممممممممممممممممممم وشيك جدا وتقدرى
تقدميها لو عندك ضيوف
والاحسن تعمليها لجوزك حبيبك ويقول ايه الست الشطرة دى
وفى الحقيقة الموضوع بسيط
او تقدميها للولادك (لو جوزك ميستهلش) وتغذيهم بالعجوة
واللوز وتفتحى نفسهم بشكل الورد الحلو ويقولوا ماما دى سوبر ماما
منقول