لمقادير:
6 بيضات
كوب ونصف دقيق (كوباية الماية العادية موش الكبيرة)
كوب سكر
نصف ملعقة بيكنج بودر
نصف ملعقة فانيليا
تحضير قبل البدأ فى العمل:
1_دهن صينية بالسمنة والدقيق
2_تشغيل الفرن على حرارة 180 (لو الفرن كهربا بشغله من تحت بس)
3_ننخل الدقيق مع البيكنج بودر
الطريقة:
يتم ضرب البيض والفانيليا لدقائق ثم وضع السكر ويضربوا مع بعض على الاقل ربع ساعة لحد مايتضاعف حجمهم ويبقوا عاملين زى الكريمة
ثم
نضع الدقيق على الخليط (نضعة ملعقة ملعقة موش مرة واحدة ونقلب ببطئ وفى
اتجاة واحد حتى لا يخرج الهواء من العجينة علشان هو دة اللى بيخلى الكيكة
نافشة وجميلة)
ثم نسكب الخليط فى الصينة مع الاخد فى الاعتبار ان
الخليط مايعديش نصف الصينية حتى لا تهبط الكيكة ممكن لو زاد عن النصف نضع
الباقى فى صينية اخرى
تقريبا بتاخد ساعة إلا ربع فى الفرن مع مراعاة عدم الفتح عليها اول نص ساعة ولما نفتح نقفل براحة علشان مايدخل هوا وتهبط
لما
بتطلع من الفرن تترك لتانى يوم علشان التزيين كدة بيكون افضل واسهل ولو
مستعجلة ممكن لما تبرد خالص تدخليها الثلاجة لمدة كام ساعة ثم تخرجيها
للتزيين
التزيين:
انا زينتها بالكريم شانتيه وكمبوت خوخ
انا بستخدم الكريم شانتية العلب فا اخدت 5ملاعق كبار لكل كوب لبن والسكر حسب الرغبة
قسمت
الكيكة وسقيتها بشربات الكمبوت وقطعت منه قطع ووضعتها فى المنتصف ثم وضعت
عليها كريم شانتية ثم وضعت النصف الثانى من الكيكة وكنت بردوا ساقياة من
شربات الكمبوت بس خفيف علشان اعرف ارجعها مكانها
وبعدين غطيت الكيكة بالكريم شانية ووضعت الكمبوت وحطيت على الجوانب فورماسيل
وكل واحدة وزوقها فى التزويق
ان شاء الله يكون عاجبكوا
تم التقليل من الحجم 22%
6 بيضات
كوب ونصف دقيق (كوباية الماية العادية موش الكبيرة)
كوب سكر
نصف ملعقة بيكنج بودر
نصف ملعقة فانيليا
تحضير قبل البدأ فى العمل:
1_دهن صينية بالسمنة والدقيق
2_تشغيل الفرن على حرارة 180 (لو الفرن كهربا بشغله من تحت بس)
3_ننخل الدقيق مع البيكنج بودر
الطريقة:
يتم ضرب البيض والفانيليا لدقائق ثم وضع السكر ويضربوا مع بعض على الاقل ربع ساعة لحد مايتضاعف حجمهم ويبقوا عاملين زى الكريمة
ثم
نضع الدقيق على الخليط (نضعة ملعقة ملعقة موش مرة واحدة ونقلب ببطئ وفى
اتجاة واحد حتى لا يخرج الهواء من العجينة علشان هو دة اللى بيخلى الكيكة
نافشة وجميلة)
ثم نسكب الخليط فى الصينة مع الاخد فى الاعتبار ان
الخليط مايعديش نصف الصينية حتى لا تهبط الكيكة ممكن لو زاد عن النصف نضع
الباقى فى صينية اخرى
تقريبا بتاخد ساعة إلا ربع فى الفرن مع مراعاة عدم الفتح عليها اول نص ساعة ولما نفتح نقفل براحة علشان مايدخل هوا وتهبط
لما
بتطلع من الفرن تترك لتانى يوم علشان التزيين كدة بيكون افضل واسهل ولو
مستعجلة ممكن لما تبرد خالص تدخليها الثلاجة لمدة كام ساعة ثم تخرجيها
للتزيين
التزيين:
انا زينتها بالكريم شانتيه وكمبوت خوخ
انا بستخدم الكريم شانتية العلب فا اخدت 5ملاعق كبار لكل كوب لبن والسكر حسب الرغبة
قسمت
الكيكة وسقيتها بشربات الكمبوت وقطعت منه قطع ووضعتها فى المنتصف ثم وضعت
عليها كريم شانتية ثم وضعت النصف الثانى من الكيكة وكنت بردوا ساقياة من
شربات الكمبوت بس خفيف علشان اعرف ارجعها مكانها
وبعدين غطيت الكيكة بالكريم شانية ووضعت الكمبوت وحطيت على الجوانب فورماسيل
وكل واحدة وزوقها فى التزويق
ان شاء الله يكون عاجبكوا
تم التقليل من الحجم 22%
منقوول