بسم الله الرحمن الرحيم
الموضوع منقول لعيونكم
الموضوع منقول لعيونكم
المقادير
ك
لحم ضانى صغير وممكن بتلو حسب رغبتك وممكن استبداله ببطة او4حمامات - ك ارز مصرى ك
لبن وعليه 2 كوب ماء -ملح فلفل- بهارت انا عملاها فى البيت وهى عبارة عن قرفة وزر
ورد وكبابة صينى وقرنفل وجنزبيل وحبهان كله بنسب متساوية الا الحبهان نقلل شوية -
سمن بلدى
الطريقه
يدهن برام بالسمن جيدا ثم يوضع نصف الارز المغسول
ثم اللحم وجزء من البهار والملح
والفلفل
ثم باقى الارز ونضع باقى البهار عليه والملح
والفلفل
يغلى البن مع الماء ويضاف الى ابرام
ويوضع فى فرن حار الى ان يشرب البن ونختبر قاع البرام بيد
ملعقة يعنى يعمل قعر بسيط مش نسمع صوت الفخار يعنى ثم نهدئ
النار
وبعد 10 دقائق نضع ملعقه سمن ونغطيه ويترك الى ان
يستوى
ويقدم
بالهنا والشفا